Brandvertragend maken gordijnen

Textiel is een van de meest vlambare materialen in een gebouw. Om te voorkomen dat een brand snel uitbreidt is het belangrijk om textiel te hebben dat brandvertragend is gemaakt. Vaak is het dan ook verplicht om in openbare gebouwen gordijnen te hebben die brandvertragend zijn geïmpregneerd.

Gordijnen brandvertragend maken

De gordijnen worden eerst gereinigd voordat ze brandvertragend gemaakt worden. Na de reiniging wordt er een brandvertragend middel over de stof gespoten. Dit proces heet impregneren. Dit brandvertragende middel gaat om de vezel van de stof zitten, waardoor de vezel zelf minder snel vlam vat.

Certificaat Brandveilig

Wanneer de gordijnen brandvertragend zijn gemaakt krijgt u van ons een officieel certificaat dat voldoet aan de NEN-normen. Met dit certificaat kunt u naar uw verzekering of andere controlerende instanties aantonen dat uw gordijnen brandveilig zijn gemaakt.

Halen en brengen van gordijnen

We halen uw gordijnen op uw locatie op en brengen ze ook weer terug. De levertijd voor het reinigen en brandvertragend maken van gordijnen is ongeveer 8 werkdagen.

Wilt u graag meer informatie over het brandvertragend maken van textiel? Of wilt u graag een offerte ontvangen? Neem contact met Denise op. Zij zal binnen 1 werkdag uw vraag beantwoorden of u een offerte sturen.